Kerhot ja leirit

Ilmoittautuminen kerhoihin ja leireille

*
*
*
*
*

Paina lähetä -painiketta lähettääksesi lomakkeen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

TERVETULOA MUKAAN!

 

Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain, eivät kuitenkaan koulujen loma-aikoina, juhlapyhinä ja joidenkin juhlapyhien aattoina, kuten kiirastorstaina. Kerhonohjaajan ollessa estynyt pitämään kerhoa, sijaista ei välttämättä saada ja kerho joudutaan perumaan. Peruutuksista ilmoitetaan erikseen.

Kerhot ovat pääosin alakouluikäisille suunnattuja (ellei toisin mainita) ja niihin voivat osallistua yli 6-vuotiaat lapset. Kerhoihin voi osallistua koko Kuopion alueelta ja lähialueilta, asuinpaikan ei tarvitse sijaita kerhopaikkakunnalla.

 

Mitä 4H-kerhossa käynti maksaa?

Jos haluat osallistua kerhotoimintaan, voit liittyä Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi. Jäsenkausi on vuoden mittainen syyskuun alusta (1.9.2021) seuraavan elokuun (31.8.2022) loppuun. senkauden jäsenmaksut ovat: 35 € /jäsen (jäseneksi voi liittyä täytettyään kuusi vuotta) ja 70 € /jäsenperhe (perhejäsenmaksulla jäseniksi voivat liittyä kaikki yli 6-vuotiaat perheenjäsenet)

Miten 4H-jäseneksi liitytään/päätetään 4H-jäsenyys?

Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi voit liittyä milloin tahansa jäsenkauden aikana täyttämällä jäseneksiliittymislomakkeen: https://4h.fi/liity-jaseneksi-2/

Suomen 4H-liitto hoitaa jäsenmaksulaskutuksen.

RULLAAVA JÄSENKAUSI 7.1.2020 alkaen

Rullaava jäsenkausi otettiin käyttöön 7.1.2020. Kaikki alkuvuodesta 2020 jäseneksi liittyneet ovat saaneet rullaavan jäsenkauden ja heidän jäsenkorteissaan on merkintä tästä. Heillä jäsenkausi alkaa liittymiskuukauden alusta ja jatkuu 12 kk jaksoissa. Ennen 7.1.2020 jäseneksi liittyneillä jäsenkausi on säilynyt ennallaan 1.9. - 31.8.

Suomen 4H-Liitto tekee jäsenlaskutuksen keskitetysti. Yksilömaksun maksavat jäsenet saavat laskun omalla nimellään ja osoitteellaan. Perhemaksun maksaville jäsenille lasku lähetetään huoltajaksi merkityn henkilön nimellä ja osoitteella. Jäsenmaksupostituksen yhteydessä jäsen saa laskun (ei enää jäsenkirjettä eikä jäsenkorttia) sekä kaksipuolisen esitteen digitaalisesta jäsenkortista ja e-laskuun siirtymisestä.

Digitaaliseen jäsenkorttiin pääsee kirjautumaan osoitteessa  oma.4h.fi

Digitaalisessa jäsenkortissa pääset tarkistamaan ja muokkaamaan omia tietojasi. Perheen huoltajana pääset tarkistamaan ja muokkaamaan kaikkien perheenjäsenten tietoja. Lisäksi omalla digitaalisella jäsenkortillasi näet kaikki käytössäsi olevat jäsenedut.

Jos haluat erota 4H-jäsenyydestäsi:

Mene digitaaliseen jäsenkorttiin ja valitse Jäsentiedot. Jäsentiedoista löytyy kohta ”Haluan erota jäsenyydestä”. Jos koko perhe haluaa erota jäsenyydestä, perheen huoltajan tulee tehdä se omalla jäsenkortillaan. Jäsenyys ei pääty automaattisesti esim. silloin, kun kerhoihin osallistuminen lakkaa.

Kerhomaksu jäsenmaksun sijaan

Jos et halua liittyä jäseneksi, mutta haluat osallistua kerhoihin, jäsenmaksun sijaan laskutetaan kerhomaksu. Se on samansuuruinen kuin jäsenmaksu. Kerhomaksun laskuttaa 4H-yhdistys ja se maksetaan 4H-yhdistyksen tilille. 4H-yhdistys hankkii ei-jäsenille vakuutuksen.

Muut maksut

Jäsenmaksun tai kerhomaksun lisäksi Eläinkerhossa, Kädentaitojen kerhossa, Safkasankarit -kokkikerhossa, Kala- ja riistakerhossa, monitoimikerhoissa ja liikuntakerhossa kävijöiltä kerätään tarvike-/tilavuokramaksu. Se on 25 €/hlö/kerho/lukukausi (syksy 2021), kevätkaudesta 2022 päätetään erikseen.

Retkimaksut kerätään tapauskohtaisesti, jos niitä tulee.

 

Kerhojen sisältö

 

Kädentaitojen kerhossa perehdytään erilaisiin materiaaleihin ja valmistetaan kädentaitojen töitä. Töiden valmistuksessa käytetään myös luonnonmateriaaleja.

Safkasankarit -kokkikerho.Yksi Safkasankareiden teemoista on kattaus maailmasta. Safkasankarit kattaa maailman  -kerhossa kokataan herkkuja maailman kulttuureista. Ruoka on erinomainen tapa tutustua uusiin kulttuureihin, vieraisiin tapoihin ja tarinoihin. Nyt lähdetään makumatkalle ympäri maailmaa.  Lue lisää:Paina Tästä

Monitoimikerhoissa on tarjolla erilaisia sisältöjä; kokkausta, leipomista, liikuntaa, askartelua, luontoa, pelejä ja leikkejä lasten toiveidenkin mukaan. Sisällöt vaihtelevat eri kerhokerroilla.

Kala- ja riistakerhossa tutustutaan muun muassa kalastusvälineisiin, eri kalastusmuotoihin, kalan käsittelyyn, kalan ruuaksi valmistamiseen, käydään kalastamassa sekä perehdytään riistaeläimiin, riistanhoitoon ja metsästykseen. Kerho kokoontuu yhteensä noin 24 kertaa syys- ja kevätkaudella. Myös yläkouluikäiset voivat osallistua.

Kala- ja riistakerho on Suomen Metsästäjäliiton, Suomen Riistakeskuksen, Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön ja Suomen 4H-liiton yhdessä suunnittelema kerhomuoto.

Eläinkerhossa touhutaan eläinten kanssa, opetellaan eläinten hoitoa ja tehdään erilaisia tehtäviä. Kerhossa päästään tutustumaan ainakin poneihin, kissoihin, koiriin ja kanoihin sekä puuhataan keppihevosten kanssa.

Liikuntakerhoissa pelataan mm. pallopelejä, leikitään ja liikutaan sisällä ja ulkona. Liikuntakerhot ovat ns. matalan kynnyksen kerhoja, erityistaitoja ei vaadita, niihin jokainen voi tulla liikkumaan yhdessä omien taitojensa mukaan.

 

KERHOKALENTERI 2021

Kerhoihin ilmoittaudutaan ennakkoon yllä olevan lomakkeen kautta.

KerhoPaikkaAikaOhjaajaKerhon aloituspv.

Safkasankarit kattaa maailman 

-kokkikerho     

Tehtaankirkon Vintti

Juankoski

Tiistaisin

klo 15.30 - 17

 

Sini (Tiina)Kerho alkoi 21.9.21
Säyneisen monitoimikerhoSäyneisen nuorisoseurantalo

Tiistaisin

klo 17 - 18.30

LauraKerho alkoi 14.9.2021
KädentaitajatJuankoski, ent. kaupungintalo 

Keskiviikkoisin

klo 15.15 - 16.30

Sini (Tiina)Kerho alkoi 22.9.2021

 

Västinniemen & Muuruveden monitoimikerho

Västinniemen nuorisoseurantalo

 

Keskiviikkoisin

klo 17.30 - 19

Minna (Tiina)Kerho alkoi 22.9.2021

Kala- ja riistakerho

(9 v. - yläkouluikäisille)

Tehtaankirkon Vintti

Juankoski

(aika ja paikka voi vaihdella teeman mukaan, osa kerhoista voi olla myös viikonloppuisin, esim. kalastusta, metsästystä jne.)

 

Keskiviikkoisin

klo 17 - 18.30

HUOM! 1.12.2021 ei ole kerhoa! Seuraavasta kokoontumiskerrasta ilmoitetaan kerholaisille suoraan. Jatketaan sitten, kun päästään pilkkimään jäältä.

Pentti 

 

Kerho alkoi 22.9.2021

 

Muuruveden liikuntakerho

0. - 3. lk

 

 

Muuruveden koulu

 

 

Torstaisin

klo 17 - 18

 

Minna (Tiina)

 

Kerho alkoi 23.9.2021

 

Muuruveden liikuntakerho

4. - 6. lk

 

Muuruveden koulu 

Torstaisin

klo 18 - 19

Minna (Tiina)Kerho alkoi 23.9.2021
Eläinkerho

Akonpohja,

Ala-Kiveläntie 68


Lauantaisin

klo 14 -15.30

Sinikka

 

Kerho alkoi

18.9.2021