Kerhot ja leirit

Ilmoittautuminen kerhoihin ja leireille

*
*
*
*
*

Paina lähetä -painiketta lähettääksesi lomakkeen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

TERVETULOA MUKAAN!

 

Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain, eivät kuitenkaan koulujen loma-aikoina, juhlapyhinä ja joidenkin juhlapyhien aattoina, kuten kiirastorstaina. Kerhonohjaajan ollessa estynyt pitämään kerhoa, sijaista ei välttämättä saada ja kerho joudutaan perumaan. Peruutuksista ilmoitetaan erikseen.

Kerhot ovat pääosin alakouluikäisille suunnattuja (ellei toisin mainita) ja niihin voivat osallistua yli 6-vuotiaat lapset. Kerhoihin voi osallistua koko Kuopion alueelta ja lähialueilta, asuinpaikan ei tarvitse sijaita kerhopaikkakunnalla.

 

Mitä 4H-kerhossa käynti maksaa?

Jos haluat osallistua kerhotoimintaan, voit liittyä Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi. Jäsenkausi on vuoden mittainen syyskuun alusta (1.9.2020) seuraavan elokuun (31.8.2021) loppuun. senkauden jäsenmaksut ovat: 35 € /jäsen (jäseneksi voi liittyä täytettyään kuusi vuotta) ja 70 € /jäsenperhe (perhejäsenmaksulla jäseniksi voivat liittyä kaikki yli 6-vuotiaat perheenjäsenet)

Miten 4H-jäseneksi liitytään/päätetään 4H-jäsenyys?

Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi voit liittyä milloin tahansa jäsenkauden aikana täyttämällä jäseneksiliittymislomakkeen: https://4h.fi/tule-mukaan/tule-mukaan-toimintaan/liity-jaseneksi-2/  Suomen 4H-liitto hoitaa jäsenmaksulaskutuksen.

UUTTA 4H-JÄSENYYDESSÄ alkaen v. 2020

Siirrymme rullaavaan jäsenkauteen. Rullaava jäsenkausi on otettu käyttöön 7.1.2020. Kaikki alkuvuonna liittyvät jäsenet saavat rullaavan jäsenkauden ja heidän jäsenkorteissaan on merkintä tästä. Uusilla jäsenillä jäsenkausi alkaa liittymiskuukauden alusta ja jatkuu 12 kk jaksoissa. Vanhoilla jäsenillä jäsenkausi säilyy ennallaan 1.9.-31.8. Rullaavan jäsenkauden aikaistaminen ei muuta muita aikatauluja.

Suomen 4H-Liitto tekee jäsenlaskutuksen keskitetysti (vk 38). Yksilömaksun maksavat jäsenet saavat laskun omalla nimellään ja osoitteellaan. Perhemaksun maksaville jäsenille lasku lähetetään huoltajaksi merkityn henkilön nimellä ja osoitteella. Jäsenmaksupostituksen yhteydessä jäsen saa laskun (ei enää jäsenkirjettä eikä jäsenkorttia) sekä kaksipuolisen esitteen digitaalisesta jäsenkortista ja e-laskuun siirtymisestä.

Digitaaliseen jäsenkorttiin pääsee kirjautumaan osoitteessa  oma.4h.fi

Digitaalisessa jäsenkortissa pääset tarkistamaan ja muokkaamaan omia tietojasi. Perheen huoltajana pääset tarkistamaan ja muokkaamaan kaikkien perheenjäsenten tietoja. Lisäksi omalla digitaalisella jäsenkortillasi näet kaikki käytössäsi olevat jäsenedut.

Jos haluat erota 4H-jäsenyydestäsi:

Mene digitaaliseen jäsenkorttiin ja valitse Jäsentiedot. Jäsentiedoista löytyy kohta ”Haluan erota jäsenyydestä”. Jos koko perhe haluaa erota jäsenyydestä, perheen huoltajan tulee tehdä se omalla jäsenkortillaan. Jäsenyys ei pääty automaattisesti esim. silloin, kun kerhoihin osallistuminen lakkaa.

Kerhomaksu jäsenmaksun sijaan

Jos et halua liittyä jäseneksi, mutta haluat osallistua Eläinkerhoon, Safkasankarit kokkikerhoon, Kädentaitojen kerhoon tai Monitoimikerhoon, jäsenmaksun sijaan laskutetaan kerhomaksu. Se on samansuuruinen kuin jäsenmaksu. Kerhomaksun laskuttaa 4H-yhdistys ja se maksetaan 4H-yhdistyksen tilille. 4H-yhdistys hankkii ei-jäsenille vakuutuksen.

Muut maksut

Jäsenmaksun tai kerhomaksun lisäksi Eläinkerhossa, Kädentaitojen kerhossa, Safkasankarit -kokkikerhossa, monitoimikerhoissa ja liikuntakerhossa kävijöiltä kerätään tarvike-/tilavuokramaksu. Se on 25 €/hlö/kerho/lukukausi (syksy 2020), kevätkaudesta 2021 päätetään erikseen.

Kala- ja riistakerhossa kerhomaksu on 25 €/hlö/kerho/lukukausi (syksy 2020), kevätkaudesta 2021 päätetään erikseen, ei jäsen- eikä muita maksuja.

Retkimaksut kerätään tapauskohtaisesti, jos niitä tulee. Mahdolliset muut tilavuokramaksut jaetaan osallistujien kesken, jos niitä tulee.

 

Kerhojen sisältö

 

Kädentaitojen kerhossa perehdytään erilaisiin materiaaleihin ja valmistetaan kädentaitojen töitä. Töiden valmistuksessa käytetään myös luonnonmateriaaleja.

Safkasankarit -kokkikerho. Mitä  keittiössä syntyy yhdistämällä vastuullisuus, hauskuus ja herkullisuus? Ainakin Safkasankareiden Pop up -hävikkikahviloita ja ruokaelämyksiä. Safkasankarit kokkaa kestävästi -kerhossa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille.

Kerhon päätteeksi suunnitellaan ja toteutetaan Pop up -hävikkikahvila päiväksi. Safkasankareissa opit toimimaan vastuullisesti, sillä ilmastonmuutos haastaa meidät kaikki miettimään omia elintapojamme. Lue lisää:

Paina Tästä

Monitoimikerhoissa on tarjolla erilaisia sisältöjä; kokkausta, leipomista, liikuntaa, askartelua, luontoa, pelejä ja leikkejä lasten toiveidenkin mukaan. Sisällöt vaihtelevat eri kerhokerroilla.

Kala- ja riistakerhossa tutustutaan muun muassa kalastusvälineisiin, eri kalastusmuotoihin, kalan käsittelyyn, kalan ruuaksi valmistamiseen, käydään kalastamassa sekä perehdytään riistaeläimiin, riistanhoitoon ja metsästykseen. Kerho kokoontuu yhteensä noin 24 kertaa syys- ja kevätkaudella. Myös yläkouluikäiset voivat osallistua.

Kala- ja riistakerho on Suomen Metsästäjäliiton, Suomen Riistakeskuksen, Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön ja Suomen 4H-liiton yhdessä suunnittelema kerhomuoto.

Eläinkerhossa touhutaan eläinten kanssa, opetellaan eläinten hoitoa ja tehdään erilaisia tehtäviä. Kerhossa päästään tutustumaan ainakin poneihin, kissoihin, koiriin ja kanoihin sekä puuhataan keppihevosten kanssa.

Liikuntakerhoissa pelataan mm. pallopelejä, leikitään ja liikutaan sisällä ja ulkona. Liikuntakerhot ovat ns. matalan kynnyksen kerhoja, erityistaitoja ei vaadita, niihin jokainen voi tulla liikkumaan yhdessä omien taitojensa mukaan.

 

KERHOKALENTERI KEVÄT 2021

Kerhoihin ilmoittaudutaan ennakkoon viimeistään kerhon alkamispäivää edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä, puh. 040 750 7052 tai yllä olevan lomakkeen kautta.

KerhoPaikkaAikaOhjaajaKerho alkoi/alkaa
KädentaitajatTehtaankirkon Vintti

maanantaisin

klo 15.15 - 16.30

 

Tiina21.9.20

 

Muuruveden monitoimikerho

 

 

Muuruveden seurakuntatalo

 

maanantaisin

klo 17 - 18.30

 

Tiina21.9.20
Säyneisen monitoimikerho

 

Säyneisen Nuorisoseurantalo

 

 

tiistaisin

klo 17 - 18.30

 

Laura/Tiina22.9.20
Safkasankarit -kokkikerhoTehtaankirkon Vintti

 

keskiviikkoisin

klo 15.30 - 17.00

 

Tiina16.9.20

Kala- ja riistakerho

(9 v. - yläkouluikäisille)

Tehtaankirkon nuorisotila Vintti

(aika ja paikka voi vaihdella teeman mukaan, osa kerhoista voi olla myös viikonloppuisin, esim. kalastusta, metsästystä jne.)

keskiviikkoisin

klo 17 - 18.30

Seuraavasta kokoontumisesta  ilmoitetaan erikseen.

Pentti,  ym.

 

16.9.20

 

Muuruveden liikuntakerho

1. ryhmä

 

 

Muuruveden koulu

 

torstaisin

klo 17 - 18

 

Tiina

 

1.10.20

 

Muuruveden liikuntakerho

2. ryhmä

 

Muuruveden koulu

torstaisin

klo 18 - 19

Tiina22.4.21
EläinkerhoAkonpohja

Lauantaisin

klo 14 - 15.30

Seuraava kokoontuminen sovitaan ohjaajan kanssa.

Sinikka

 

 3.10.20