Kerhot ja leirit

Ilmoittautuminen kerhoihin ja leireille

*
*
*
*
*

Paina lähetä -painiketta lähettääksesi lomakkeen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

TERVETULOA MUKAAN!

 

Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain, eivät kuitenkaan koulujen loma-aikoina, juhlapyhinä ja joidenkin juhlapyhien aattoina, kuten kiirastorstaina. Kerhonohjaajan ollessa estynyt pitämään kerhoa, sijaista ei välttämättä saada ja kerho joudutaan perumaan. Peruutuksista ilmoitetaan erikseen.

Kerhot ovat pääosin alakouluikäisille suunnattuja (ellei toisin mainita) ja niihin voivat osallistua yli 6-vuotiaat lapset. Kerhoihin voi osallistua koko Kuopion alueelta ja lähialueilta, asuinpaikan ei tarvitse sijaita kerhopaikkakunnalla.

 

Mitä 4H-kerhossa käynti maksaa?

Jos haluat osallistua kerhotoimintaan, voit liittyä Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi. Jäsenkausi on vuoden mittainen syyskuun alusta (1.9.2022) seuraavan elokuun (31.8.2023) loppuun. senkauden jäsenmaksut ovat: 35 € /jäsen (jäseneksi voi liittyä täytettyään kuusi vuotta) ja 70 € /jäsenperhe (perhejäsenmaksulla jäseniksi voivat liittyä kaikki yli 6-vuotiaat perheenjäsenet)

Miten 4H-jäseneksi liitytään/päätetään 4H-jäsenyys?

Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi voit liittyä milloin tahansa jäsenkauden aikana täyttämällä jäseneksiliittymislomakkeen: https://4h.fi/liity-jaseneksi-2/

Suomen 4H-liitto hoitaa jäsenmaksulaskutuksen.

RULLAAVA JÄSENKAUSI 7.1.2020 alkaen

Rullaava jäsenkausi otettiin käyttöön 7.1.2020. Kaikki alkuvuodesta 2020 jäseneksi liittyneet ovat saaneet rullaavan jäsenkauden ja heidän jäsenkorteissaan on merkintä tästä. Heillä jäsenkausi alkaa liittymiskuukauden alusta ja jatkuu 12 kk jaksoissa. Ennen 7.1.2020 jäseneksi liittyneillä jäsenkausi on säilynyt ennallaan 1.9. - 31.8.

Suomen 4H-Liitto tekee jäsenlaskutuksen keskitetysti. Yksilömaksun maksavat jäsenet saavat laskun omalla nimellään ja osoitteellaan. Perhemaksun maksaville jäsenille lasku lähetetään huoltajaksi merkityn henkilön nimellä ja osoitteella. Jäsenmaksupostituksen yhteydessä jäsen saa laskun (ei enää jäsenkirjettä eikä jäsenkorttia) sekä kaksipuolisen esitteen digitaalisesta jäsenkortista ja e-laskuun siirtymisestä.

Digitaaliseen jäsenkorttiin pääsee kirjautumaan osoitteessa  oma.4h.fi

Digitaalisessa jäsenkortissa pääset tarkistamaan ja muokkaamaan omia tietojasi. Perheen huoltajana pääset tarkistamaan ja muokkaamaan kaikkien perheenjäsenten tietoja. Lisäksi omalla digitaalisella jäsenkortillasi näet kaikki käytössäsi olevat jäsenedut.

Jos haluat erota 4H-jäsenyydestäsi:

Mene digitaaliseen jäsenkorttiin ja valitse Jäsentiedot. Jäsentiedoista löytyy kohta ”Haluan erota jäsenyydestä”. Jos koko perhe haluaa erota jäsenyydestä, perheen huoltajan tulee tehdä se omalla jäsenkortillaan. Jäsenyys ei pääty automaattisesti esim. silloin, kun kerhoihin osallistuminen lakkaa.

Kerhomaksu jäsenmaksun sijaan

Jos et halua liittyä jäseneksi, mutta haluat osallistua kerhoihin, jäsenmaksun sijaan laskutetaan kerhomaksu. Se on samansuuruinen kuin jäsenmaksu. Kerhomaksun laskuttaa 4H-yhdistys ja se maksetaan 4H-yhdistyksen tilille. 4H-yhdistys hankkii ei-jäsenille vakuutuksen.

Muut maksut

Jäsenmaksun tai kerhomaksun lisäksi Kädentaitajat kerhossa, Safkasankarit -kokkikerhossa, monitoimikerhoissa ja liikuntakerhoissa kävijöiltä kerätään tarvike-/tilavuokramaksu. Se on 25 €/hlö/kerho/lukukausi.

Retkimaksut kerätään tapauskohtaisesti, jos niitä tulee.

Harrastamisen Suomen mallin kerho (Muuruveden monitoimikerho 1. - 2. lk) on maksuton.

 

Kerhojen sisältö

 

4H-Kesäkerhot: Kokkailua, leipomista, pelejä, leikkejä ym., osa kerhoajasta voidaan olla ulkona säästä riippuen.

Kädentaitajat -kerhossa perehdytään erilaisiin materiaaleihin ja valmistetaan kädentaitojen töitä. Töiden valmistuksessa käytetään myös luonnonmateriaaleja.

Safkasankarit -kokkikerho.  Safkasankarit-kerhossa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille. Kerhokauden lopuksi tarjotaan uudenlaisia ruokaelämyksiä, sillä kerholaiset suunnittelevat ja toteuttavat pop up -kahviloita ja erilaisia tapahtumia. Näin Safkasankarit oppivat myös tuotteiden ideointia, valmistusta, kehittämistä, hinnoittelua sekä markkinointia ja tuotteiden myyntiä. 

Monitoimikerhoissa on tarjolla erilaisia sisältöjä; kokkausta, leipomista, liikuntaa, askartelua, luontoa, pelejä ja leikkejä lasten toiveidenkin mukaan. Sisällöt vaihtelevat eri kerhokerroilla.

Kala- ja riistakerhossa tutustutaan muun muassa kalastusvälineisiin, eri kalastusmuotoihin, kalan käsittelyyn, kalan ruuaksi valmistamiseen, käydään kalastamassa sekä perehdytään riistaeläimiin, riistanhoitoon ja metsästykseen. Kerho kokoontuu yhteensä noin 24 kertaa syys- ja kevätkaudella. Myös yläkouluikäiset voivat osallistua.

Kala- ja riistakerho on Suomen Metsästäjäliiton, Suomen Riistakeskuksen, Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön ja Suomen 4H-liiton yhdessä suunnittelema kerhomuoto.

Liikuntakerhoissa pelataan mm. pallopelejä, leikitään ja liikutaan sisällä ja ulkona. Liikuntakerhot ovat ns. matalan kynnyksen kerhoja, erityistaitoja ei vaadita, niihin jokainen voi tulla liikkumaan yhdessä omien taitojensa mukaan.

 

Instagram: 4h_juankoski

KERHOKALENTERI

Kerhoihin ilmoittaudutaan ennakkoon täyttämällä yllä oleva ilmoittautumislomake.

MAHDOLLISISTA KERHOJEN PERUUTUKSISTA ja AIKATAULUMUUTOKSISTA ILMOITETAAN TÄÄLLÄ, JOTEN VARMISTATHAN TÄÄLTÄ KERHON KOKOONTUMISEN ENNEN KERHOON LÄHTEMISTÄ. Peruuntumisista tai muutoksista ei ilmoiteta suoraan kerholaisille tai vanhemmille, mutta kunkin kerhon ohjaajalta voi itse tiedustella kerhon kokoontumisesta ellei kokoontumisia ole mahdollista seurata täältä.

Kerho:Paikka:

Aika:

päivitetty

17.2.2023

Kerhon aloituspv.

syksy

2022

Harrastamisen Suomen mallin kerho: Muuruveden monitoimikerho 1. - 2. lk

Muuruveden koulu

(Huom! Ilmoittautuminen ollut koulun kautta)

Tiistaisin klo 12.30 - 13.30

 

20.9.2022

Safkasankarit 

-kokkikerho     

 

Tehtaankirkon nuorisotila Vintti

Juankoski

Tiistaisin

klo 15.30 - 17

 

 

16.8.2022

Juankosken Kädentaitajat 3. - 6. lkJuankosken entinen kaupungintaloKeskiviikkoisin klo 15.15 - 16.3028.9.2022

Muuruveden liikuntakerho

0. - 3. lk

Muuruveden koulu

Keskiviikkoisin 

klo 17 - 18

 14.9.2022

Muuruveden liikuntakerho

4. - 6. lk

Muuruveden koulu

Keskiviikkoisin 

klo 18 - 19

 

 

 14.9.2022

 

Juankosken monitoimikerho 3. - 6. lk

 

Juankoski entinen kaupungintalo

Torstaisin klo 15.15 - 16.15

29.9.2022

Säyneisen monitoimikerho

Säyneisen nuorisoseurantalo

Keskiviikkoisin 

klo 17 - 18.30

 25.8.2022

Västinniemen monitoimikerho

Hietapohjantie 926,

73 460 Muuruvesi

Torstaisin klo 17 - 18.30 

Huom! Kerho ei kokoonnu kiirastorstaina 6.4.2023

22.9.2022