Saara (oik.) ja Risto Toivanen luovuttivat Holstein -rotuisen Neilikan Linnea Ahoselle 10.1.2017 Rautavaaralla.
Pelonniemellä vuotjärveläiset Aku ja Anu-Milla Miettinen luovuttivat Juuli -vasikan Maisa Vanhalalle ja Vilma Niemilälle. Kuvassa vas. Aku, Anu-Milla, Jenni Miettinen, Maisa ja Iisakki.
Västinniemeläiset Milla, Teemu ja Janne Karhunen luovuttivat Ihana -vasikan Eemeli, Iida ja Jenna Nykäselle. Jenna ei päässyt luovutustilaisuuteen. Ihana on länsisuomalaista alkuperäisrotua. Luovutustilaisuus pidettiin 10.9.2011 Nykäsillä Akonpohjassa.
Säyneisessä Reetta Harjunen luovutti kasvattamansa Holstein -rotuisen Ihme -vasikan Sofia Partaselle 13.12.2011. Kuvassa vasemmalla Sofian sisko Julia, keskellä Sofia ja oikealla Reetta.

 

Linnea sai oman 4H-vasikan

 

Rautavaaran Ala-Luostassa Saara ja Risto Toivanen luovuttivat kasvattamansa Holstein -rotuisen 4H-vasikan Linnea Ahoselle aivan naapuriin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maisa ja Vilma pääsivät hoitamaan JUULIA

Aku ja Anu-Milla Miettinen luovuttivat Juuli -vasikan 28.6. Vilma Niemilälle ja Maisa Vanhalalle Pelonniemellä. Juulilla riittää hoitajia, kun vasikkaa hoitamaan lupautuivat myös sisarukset Iisakki ja Loviisa Niemilä.

Vasikkaketju jatkui, kun 27.8.2014 Vilma ja Maisa luovuttivat ketjusta syntyneen Lyyti-vasikan Iisakille ja Loviisalle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

4H-vasikat IHANA JA IHME jatkavat vasikkaketjuja Juankoskella

 

4H:n lahjavasikkatoiminta alkoi vuonna 1955 Suomen Kotieläinjalostusyhdistyksen ja 4H-järjestön yhteistyönä. Mukana ketjuvasikkatoiminnassa ovat olleet myös paikalliset meijerit, jotka ovat lahjoittaneet vasikoita nuorille. 

Juankoskella kaksi vasikkaketjua sai jatkoa syksyllä 2011, kun Akonpohjassa ja Säyneisessä nuoret luovuttivat kasvattamiaan vasikoita seuraajilleen. Oheiset kuvat on otettu luovutustilaisuuksissa, missä paikalla ovat olleet niin 4H:n, Faba Jalostuksen kuin Osuuskunta ItäMaidonkin edustajat. Juankoskella on tällä hetkellä neljä 4H-vasikkaketjua.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onnea vasikan saajille ja kiitos vasikan luovuttajille hyvästä alkukasvatuksesta!