Kerhot

Ilmoittautuminen kerhoihin

*
*
*
*
*

Paina lähetä -painiketta lähettääksesi lomakkeen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Lasten Liike -liikuntakerhoihin ilmoittaudutaan täällä:

https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/kerhot/ilmoita-lapsi-kerhoon/

 

Muuruveden Lasten Liike 0. - 3. lk

Muuruveden Lasten Liike 4. - 6. lk

Västinniemen Lasten Liike (ala- ja yläkouluikäiset voi osallistua)

 

TERVETULOA MUKAAN!

Kerhot kokoontuvat pääsääntöisesti viikoittain, eivät kuitenkaan koulujen loma-aikoina. Kerhonohjaajan ollessa estynyt pitämään kerhoa, sijaista ei välttämättä saada ja kerho joudutaan perumaan. Peruutuksista ilmoitetaan erikseen.

Kerhot ovat pääosin alakouluikäisille suunnattuja (ellei toisin mainita) ja niihin voivat osallistua yli 6-vuotiaat lapset. Kerhoihin voi osallistua koko Kuopion alueelta ja lähialueilta, asuinpaikan ei tarvitse sijaita kerhopaikkakunnalla.

 

Mitä 4H-kerhossa käynti maksaa?

Jos haluat osallistua kerhotoimintaan, voit liittyä Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi. Jäsenkausi on vuoden mittainen syyskuun alusta (1.9.2019) seuraavan elokuun (31.8.2020) loppuun. senkauden jäsenmaksut ovat: 35 € /jäsen (jäseneksi voi liittyä täytettyään kuusi vuotta) ja 70 € /jäsenperhe (perhejäsenmaksulla jäseniksi voivat liittyä kaikki yli 6-vuotiaat perheenjäsenet). Jäsenmaksun maksaneilla on voimassa tapaturmavakuutus 4H-yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa.

Miten 4H-jäseneksi liitytään/päätetään 4H-jäsenyys?

Juankosken 4H-yhdistyksen jäseneksi voit liittyä milloin tahansa jäsenkauden aikana täyttämällä jäseneksiliittymislomakkeen: https://4h.fi/tule-mukaan/tule-mukaan-toimintaan/liity-jaseneksi-2/ Täytettyäsi liittymislomakkeen, Suomen 4H-liitto lähettää jäsenmaksulaskun ja jäsenkortin/jäsenkortit. Syksystä 2018 lähtien jäsenmaksun on voinut maksaa myös heti jäseneksiliittymisen yhteydessä. Jäsenmaksu maksetaan 4H-liiton tilille. Jäsenmaksulaskut lähetetään 4H-liitosta uusille jäsenille kerran kuukaudessa, joten jäseneksiliittymislomakkeen täyttämisen jälkeen saattaa olla pientä viivettä, ennen kuin jäsenmaksulasku saapuu. Jäsenmaksu sisältää vakuutuksen. Jos olet unohtanut maksaa laskun tai lasku on hävinnyt, 4H-liitto lähettää jälkikäteen yhden karhulaskun jonkin ajan kuluttua eräpäivästä. Huom! jäsenmaksulasku ei mene perintään, vaikka sen jättää maksamatta.

Jos haluat päättää jäsenyyden, ilmoita siitä omaan 4H-yhdistykseen sähköpostilla juankosken4h@gmail.com tai puh. 040 750 7052. Jäsenyys ei pääty automaattisesti esim. silloin, kun kerhoihin osallistuminen lakkaa. Jos haluat päättää jäsenyyden, mutta unohdat ilmoittaa siitä 4H-yhdistykseen, uusi jäsenmaksulasku tulee taas vuoden kuluttua.

Kerhomaksu jäsenmaksun sijaan

Jos et halua liittyä jäseneksi, mutta haluat osallistua Eläinkerhoon, Safkasankarit kokkikerhoon, Kädentaitojen kerhoon tai Monitoimikerhoon, jäsenmaksun sijaan laskutetaan kerhomaksu (ei sisällä vakuutusta). Se on samansuuruinen kuin jäsenmaksu. Kerhomaksun laskuttaa 4H-yhdistys ja se maksetaan 4H-yhdistyksen tilille.

Muut maksut

Jäsenmaksun tai kerhomaksun lisäksi Eläinkerhossa, Kädentaitojen kerhossa, Safkasankarit -kokkikerhossa sekä monitoimikerhoissa kävijöiltä kerätään tarvikemaksu. Se on 25 €/hlö/kerho/lukukausi.

Kala- ja riistakerhossa sekä Lasten Liike kerhoissa kerhomaksu on 25 €/hlö/kerho/lukukausi (ei jäsen- eikä muita maksuja)

Retkimaksut kerätään tapauskohtaisesti, jos niitä tulee. Mahdolliset tilavuokramaksut jaetaan osallistujien kesken, jos niitä tulee.

 

Kerhojen sisältö

 

Kädentaitojen kerhossa perehdytään erilaisiin materiaaleihin ja valmistetaan kädentaitojen töitä. Töiden valmistuksessa käytetään myös luonnonmateriaaleja.

Safkasankarit -kokkikerho. Mitä  keittiössä syntyy yhdistämällä vastuullisuus, hauskuus ja herkullisuus? Ainakin Safkasankareiden Pop up -hävikkikahviloita ja ruokaelämyksiä. Safkasankarit kokkaa kestävästi -kerhossa tehdään ruokaa, leivotaan ja pohditaan kokkauksen monenlaisia vaikutuksia itselle ja ympäristölle sekä muille ihmisille ja eläimille.

Vuonna 2019 Safkasankareiden teemana on kestävä kokkaus.  Kerhon päätteeksi suunnitellaan ja toteutetaan Pop up -hävikkikahvila päiväksi. Safkasankareissa opit toimimaan vastuullisesti, sillä ilmastonmuutos haastaa meidät kaikki miettimään omia elintapojamme. Lue lisää:

Paina Tästä

Monitoimikerhoissa on tarjolla erilaisia sisältöjä; kokkausta, leipomista, liikuntaa, askartelua, luontoa, pelejä ja leikkejä lasten toiveidenkin mukaan. Sisällöt vaihtelevat eri kerhokerroilla.

Kala- ja riistakerhossa tutustutaan muun muassa kalastusvälineisiin, eri kalastusmuotoihin, kalan käsittelyyn, kalan ruuaksi valmistamiseen, käydään kalastamassa sekä perehdytään riistaeläimiin, riistanhoitoon ja metsästykseen. Kerho kokoontuu yhteensä noin 24 kertaa syys- ja kevätkaudella. Myös yläkouluikäiset voivat osallistua.

Kala- ja riistakerho on Suomen Metsästäjäliiton, Suomen Riistakeskuksen, Vapaa-ajan kalastajien keskusjärjestön ja Suomen 4H-liiton yhdessä suunnittelema kerhomuoto.

Lasten Liike liikuntakerhot, ks. lisätietoja https://www.lastenliikeiltapaiva.fi. Liikuntakerhot ovat kaikille avoimia kerhoja, eivätkä ne edellytä 4H tai muuta jäsenyyttä. Lasten Liike kerhoihin vanhemmat ilmoittavat lapsensa kerhoon Suomisport -järjestelmän kautta. Jos olet uusi käyttäjä Suomisportissa, rekisteröidy ensin järjestelmään ilmoittamalla omat tietosi ja jatka sitten viemään lapsen ilmoittaminen loppuun. Kokoontumiskertoja on yhteensä noin 20 syys- ja kevätkaudella/kerho.

Eläinkerhossa touhutaan eläinten kanssa, opetellaan eläinten hoitoa ja tehdään erilaisia tehtäviä. Kerhossa päästään tutustumaan ainakin poneihin, kissoihin, koiriin ja kanoihin sekä puuhataan keppihevosten kanssa.

 

 

KERHOKALENTERI SYKSY 2019
KerhoPaikkaAikaOhjaajaKerho alkaa
Kädentaitojen kerho

Juankoski,

4H-toimisto (entisen

kaupungintalon

alakerta)

Maanantaisin

klo 15.30 - 17

Nitta, Jenna (Tiina)16.9.

Muuruveden Lasten Liike liikuntakerho

0. - 3. lk

Ilmoittautuminen täällä:

https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/kerhot/ilmoita-lapsi-kerhoon/

Muuruveden koulu

Maanantaisin

klo 16 - 17

Irina16.9.

Västinniemen Lasten Liike liikuntakerho

Ilmoittautuminen täällä:

https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/kerhot/ilmoita-lapsi-kerhoon/

Västinniemen nuorisoseurantalo

Seurala

Maanantaisin

klo 17-18

alk. 28.10.2019

Hermanni4.11.2019

Muuruveden Lasten Liike liikuntakerho

4. - 6. lk

Ilmoittautuminen täällä:

https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/kerhot/ilmoita-lapsi-kerhoon/

Muuruveden koulu

Maanantaisin

klo 17 - 18

Irina16.9.
Muuruveden monitoimikerho Muuruveden seurakuntatalo

Tiistaisin

klo 17 - 18.30

Sanna

(Tiina)

17.9.

Kala- ja riistakerho

9 v.  -  yläkouluikäiset tytöt ja pojat

Juankoski,

Tehtaankirkon Vintti

(paikka voi vaihdella

teeman mukaan)

Tiistaisin

klo 17 - 18.30

 

Pentti

Eero

(Tiina)

ym. teeman mukaan

24.9.
Safkasankarit -kokkikerho

Juankoski,

Tehtaankirkon Vintti

Keskiviikkoisin

klo 16 - 17.30

Nitta, Jenna, (Tiina)18.9.
Säyneisen monitoimikerho

Säyneisen entinen

koulu

Torstaisin

klo 17 - 18.30

Kerhopäivä  mahdollista siirtää keskiviikolle, jos ajankohta on parempi silloin!

Laura

(Tiina)

19.9.
EläinkerhoAkonpohja

Lauantaisin

klo 14 - 15.30

(Huom! ajankohta voi vaihdella)

Sinikka21.9.